(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Calzone kapsa
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky 1 lžička soli 2 lžičky cukru 3,5 dkg droždí trochu vody, oleje náplň dle chuti
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto a necháme tak 2 hodinky vykynout.
Po vykynutí rozdělíme na čtyři bochánky a postupně vyválíme plát. Ten pomažeme kečupem a poklademe různými zbytky, co máme doma. Já dávám slaninku-na plátky, papriku-na dlouhé hranolky, česnek-na plátky, zeleninu Bonduelle Mexico, hermelín, nivu a eidam-na plátky. Do kapsy se dá samozřejmě vkládat plno jiných ingrediencí, ale tohle mám osvědčené :-) Plníme jen na půlku vyváleného těsta. Po naplnění přehneme a kraje upravíme, aby nám nic nevypadlo. Vzniklou kapsu potřeme žloutkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230 °C zhruba na 10 minut. Kapsy dávám spíše do dolní části trouby.
Kapsy jsou výborné nejen teplé, ale i studené. Tak dobrou chuť! :-)
Po vykynutí rozdělíme na čtyři bochánky a postupně vyválíme plát. Ten pomažeme kečupem a poklademe různými zbytky, co máme doma. Já dávám slaninku-na plátky, papriku-na dlouhé hranolky, česnek-na plátky, zeleninu Bonduelle Mexico, hermelín, nivu a eidam-na plátky. Do kapsy se dá samozřejmě vkládat plno jiných ingrediencí, ale tohle mám osvědčené :-) Plníme jen na půlku vyváleného těsta. Po naplnění přehneme a kraje upravíme, aby nám nic nevypadlo. Vzniklou kapsu potřeme žloutkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230 °C zhruba na 10 minut. Kapsy dávám spíše do dolní části trouby.
Kapsy jsou výborné nejen teplé, ale i studené. Tak dobrou chuť! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé